Over Diversch

Waarom Diversch?

Diversch is ontstaan omdat we zien dat eetgewoonten in de komende jaren drastisch gaan veranderen. De wereldbevolking zal in het jaar 2050 van 7 miljard nu naar 10 miljard gaan. Dat betekent dat er veel meer voedsel nodig is. En daar is bij lange na niet genoeg vlees voor iedereen op de aardbodem beschikbaar. En juist naar die vervangers wilden we op zoek.

Dit is niet nieuw, en al langer bekend. Toch misten wij nog een goede webshop waar ‘goed’ eten verkrijgbaar is zonder het meteen de vegetarische of veganistische hoek in te duwen. Wij vonden dat dit nu teveel gebeurt. Óf je bent vegetariër/veganist, óf je eet vlees.

Maar er is natuurlijk een veel grotere groep mensen die bewust eet zonder een label opgedrukt te willen hebben. Die weten waar het met deze aarde naartoe gaat en hun steentje daar aan willen bijdragen. We denken dat het ook veel meer van deze tijd is meer keuze te hebben. We willen niet meer in hokjes gaan denken.

Daarnaast zijn er ook mensen die door bijvoorbeeld een Gastric Bypass (maagverkleining) speciale proteïne producten zoeken. Ook voor hen willen we een mooi en gevarieerd assortiment aanbieden. Of denk eens aan sporters die graag extra eiwitten innemen, en dit niet altijd in vlees willen zoeken.

En zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer groepen waar onze producten uitermate geschikt voor zijn. En voor die mensen willen wij een platform zijn van ‘goede’ producten. Niet met de gedachte dat je geen vlees meer mag eten, maar met de gedachte dat je bewust bent van wat je eet. En als je vlees eet, eet dan goed vlees. En eet minder vlees. Kies vaker voor vleesvervangers. Zie wat je bijdraagt aan het milieu als je minder vlees eet.

Laat zien dat je bezig bent met de toekomst, voor ons en voor onze kinderen.

Onze missie

Wat willen we bereiken met de verkoop van onze producten? We willen meer doen dan alleen maar ‘goede’ producten verkopen. Want als je werkelijk een doel hebt met een webshop moet je ook meer willen bereiken.

Dat begint in de eerste plaats met het bewust maken van mensen. We willen mensen bewust maken dat ‘goed’ eten een positieve invloed op onze aarde kan hebben. Voor nu en voor de toekomst. Maar dat bewust maken begint bij ons al op school. Juist de kinderen zijn de toekomst. Daarom werken we nauw samen met diverse scholen om de kinderen bewust te maken van hoe hun eten erover tien à twintig jaar uitziet. Waar hun eten vandaan komt en hoe ze daar zelf hun steentje aan kunnen bijdragen.

Een mooi voorbeeld hiervan, ligt ook direct bij ons in de schappen. Met het project ‘De Wereldburger’ hebben kinderen zelf een burger samengesteld. En dat is in het eerste jaar in 2018 een veganistische burger geworden die ook echt in productie is gegaan. Deze is momenteel landelijk te koop in onze webshop en diverse andere kanalen en retailers. Het mooie aan dit project is dat de kinderen zelf de burger van het idee op papier tot en met de productie in de fabriek hebben kunnen volgen. Een idee werd een commercieel product, mét een maatschappelijk doel. Een fantastisch voorbeeld om kinderen bewust te maken van goed eten. Dit project is voor ons nog maar het begin. Dát is onze missie.