De Wereldburger - Diversch

De Wereldburger

Voorbereidingstijd 00:20
Bereidingstijd 00:20
Aantal personen 2

De Wereldburger

Het eerste Diversch-recept! Een mooi gerecht met onze wereldburger.

Het eerste Diversch-recept: De Wereldburger!

Snijd de aubergine in plakken van 3mm dik. Smeer de plakken in met 2 eetlepels olijfolie en grill ze op de bbq. Leg ze in een skillet of vuurvaste schaal en breng op smaak met tijm, peper en zout. Bak de bagels af volgens de verpakking. Snijd van de brie 2 plakken, over de lengte, driehoek plakken van 5mm dik.

Balsamico dressing:

Meng 3 el walnootolie, 1 el Balsamico azijn, 1 el honing door elkaar met een snufje peper en zout.

Bereiding:

Grill de wereldburgers op de bbq aan beide kanten. Doe de burgers in een alubak en leg de plakken brie erop. Schuif wat kolen aan de kant zodat je een indirecte zone maakt. Zo kan de brie smelten over burger zonder dat te hard gaat met de deksel op de bbq.
Bijna geheel gesmolten, zet de aubergine even erbij en snij de bagels doormidden om ook  even te roosteren.

De bagel maken:

De onderkant van de bagel bewerk je met rucola sla, dressing, gegrilde aubergine , burger met gesmolten brie, blauwe bessen en dan de bovenkant van de bagel. Verdeel lekker nog wat blauwe bessen erbij mocht er wat over zijn.

Wij wensen je smakelijk eten!

 

We danken Dirk Graat voor bovenstaand recept.