Italiaanse Champignonburger - Diversch

Italiaanse Champignonburger

Bereidingstijd 00:25

Italiaanse Champignonburger

Bereid de BBQ voor op direct grillen, een deksel is niet nodig. Bak de Italiaanse bollen af volgens de verpakking. Snijd ondertussen de aubergine in plakjes, besprenkel deze met olijfolie en strooi wat peper, zout en oregano erover. Leg  ze voor zolang afgedekt in een schaaltje.

 

Pel  de rode ui en snij deze in zeer dunne ringen. Meng deze in een schaaltje met 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel rode wijnazijn. Bij voorkeur een paar uurtjes eerder maken.

Was de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in blokjes, pak de zongedroogde tomaat en snijd deze ook in kleine stukjes. Meng de mayonaise, water en citroensap door elkaar. Voeg de fijngesneden basilicum en de geperste knoflook hier aan toe. Voeg als alles gemengd is de tomaat en zongedroogde tomaat toe en roer het door.

Grill de burgers samen met de plakken aubergine aan beide zijden bruin, snijd ondertussen de Italiaanse bollen doormidden en grill deze aan de binnenkant kort mee. Is de aubergine klaar, houd deze warm in bijvoorbeeld een skillet op een indirecte zone.

 

Leg de onderzijde van Italiaanse bollen op een bord en leg wat sla erop. Verdeel wat tomaten-mayo over de sla. Leg de burger erop en rasp royaal Parmezaanse kaas erover. Leg een aantal plakken gegrilde aubergine erop en verdeel wat  zoetzuur van rode ui erover.

Leg de bovenzijde van de Italiaanse bol er bovenop, en klaar is je Italiaanse Champignonburger!

 

Smakelijk eten!!!!

Media