Nasi Goreng vega met notenballetjes en pindasaus - Diversch

Nasi Goreng vega met notenballetjes en pindasaus

Keuken Indisch
Voorbereidingstijd 00:10
Bereidingstijd 00:20
Aantal personen 3

Nasi Goreng vega met notenballetjes en pindasaus

Eerst zetten we water op voor de rijst en koken deze zoals gebruikelijk. En dan gaan we de groenten snijden.

Snijden van de groenten

We zetten een wok op het vuur en doen hierin 2 eetlepels arachide olie. Dan snijden we eerst de Spaanse peper. Als je van pit houdt kun je de zaadjes erbij doen. Snipper anders alleen de peper en voeg deze toe aan de olie. Snij dan de bloemkool in kleine stukjes, de paprika in blokjes en de sperziebonen halveer je, en voeg deze toe aan de hete olie. Wok ze even op een hoog vuur.

Kruiden en notenballetjes toevoegen

Voeg het komijnpoeder, korianderpoeder en knoflookpoeder toe en bak deze ook even mee. Daarna kunnen de notenballetjes erbij. Laat deze ook een beetje kleuren en zet het vuur dan wat lager.

Kluts de twee eitjes even door elkaar en roer ze dan door het mengsel heen. Blijf dit er doorheen scheppen totdat het ei gaar is en je overal mooie kleine stukjes ei ziet.

Rijst toevoegen

Als alles mooi even heeft staan bakken en je rijst is klaar is je nasi eigenlijk al klaar. Voeg de rijst toe aan het mengsel en roer goed door elkaar. Voeg er voor de smaak nog een scheutje sojasaus doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Pindasaus maken

Zet een steelpan op het vuur en voeg de melk toe. Zet het vuur niet te hoog. De melk hoeft niet te koken. Als de melk een beetje warm begint te worden voeg de je eetlepels pindakaas toe en roer deze er zachtjes doorheen tot het een massa is. Het lijkt in het begin een beetje dun maar als deze afkoelt wordt hij vanzelf nog dikker. Vind je hem naderhand nog te dun kan je altijd nog een beetje pindakaas toevoegen.

Als de pindakaas is opgelost voeg je de knoflookpoeder en ketjap toe en roer deze erdoorheen. Breng de saus als laatste op smaak met peper en zout.

Schep nu de rijst op en strooi er eventueel nog wat geroosterde kokos overheen en gebakken uitjes en eet smakelijk!