Stoofschotel van linzen met vegetarische chorizoworst en zilvervliesrijst - Diversch

Stoofschotel van linzen met vegetarische chorizoworst en zilvervliesrijst

Voorbereidingstijd 00:10
Bereidingstijd 00:30
Aantal personen 3

Stoofschotel van linzen met vegetarische chorizoworst en zilvervliesrijst

Als eerste stoppen we de korianderkorrels, venkelzaad en komijnzaad in de vijzel en maak ze fijn. Dan gaat de pan op het vuur en kan de olie erin. Ik gebruik hiervoor arachide olie omdat deze heter kan worden dan bijvoorbeeld olijfolie. We gaan de kruiden eerst nog even een beetje smoren in de olie en dan verbranden ze niet zo snel.

Snijden van de groenten

Als de olie heet is kan het mosterdzaad erin. Zet het vuur niet te hoog. Snipper vervolgens de ui en snij de tomaat in blokjes. Het maakt niet uit hoe groot want deze worden toch zacht.

Zodra het mosterdzaad gaat “springen” kunnen de kruiden uit de vijzel erbij. Roer deze er goed doorheen en laat even 1 a 2 minuten een beetje smoren zodat de smaken goed vrij komen. Maar blijf wel een beetje roeren want ze verbranden snel.

Dan mag de ui erbij.

Vegetarische Chorizoworst

Als de ui aan het fruiten is snij je de vegetarische chorizoworst. Ik heb deze een beetje schuin gesneden zodat je iets grotere plakken hebt. En voeg deze toe in de pan. Bak ze even mee en laat de smaken goed vrij komen.

Als je de vegetarische chorizoworst even hebt laten bakken kan de tomaat erbij. Bak deze ook even goed mee en voeg dan een glas water toe en doe de deksel op de pan. En laat dit een half uur opstaan.

Linzen

Ik heb nu voor gemak gekozen om met voorgekookte linzen te werken. Wil je met gedroogde linzen werken, kook deze dan eerst gaar voordat je met deze stap verder gaat. Als je potje lekker een half uurtje heeft staan de pruttelen haal je de deksel van de pan en voeg je de linzen toe.

Zet het vuur nu iets hoger en laat het inkoken tot een dikkere massa.

Rijst koken

Zet nu een pannetje water op het vuur en kook vervolgens de rijst. Ik heb nu voor zilvervliesrijst gekozen maar je kunt daar ook elke andere rijst voor kiezen.

Opscheppen

Als je linzenstoofje is ingekookt en een mooie dikkere massa is geworden, breng je deze nog op smaak met peper en zout. Je rijst is nu ook gekookt dus is het tijd om op te scheppen.

Ik heb er zelf nog een beetje verse koriander overheen gehakt. Dat geeft het gerecht een leuke en frisse kick. Maar hou je ju jiet van koriander kan je deze weglaten of gebruik een bosuitje of iets dergelijks voor de kleur en smaak. Eet smakelijk!