Vegetarische Chili sin Carne, een échte klassieker uit Chili - Diversch

Vegetarische Chili sin Carne

Vegetarische Chili sin Carne - Diversch
Vegetarische Chili sin Carne - Diversch
Keuken Zuid-Amerikaans
Bereidingstijd 30 minuten
Aantal personen 4
Type Hoofdgerecht

Vegetarische Chili sin Carne

Een basisrecept van chili sin carne, maar dan gemaakt met ons vegetarisch gehakt! Een ware smaaksensatie met goede producten en fijne kruiden. Niet moeilijk, maar o zo lekker!

Vegetarische Chili sin carne zal bij weinig mensen de wenkbrauwen doen fronsen. Het is een échte klassieker afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse land Chili, en is letterlijk te vertalen naar ‘chili zonder vlees’. Het is een stoofpot, waarbij ook bonen in veel gevallen een prominente rol spelen in het gerecht. In dit gerecht leggen we je uit hoe jij overheerlijke chili sin carne maakt met ons vegetarische gehakt als basis. Een ware smaaksensatie met goede producten en fijne kruiden!

De vegetarische Chili:

Zet een grote braadpan op laag vuur, en doe er een scheutje olie in. Zorg dat je de groenten fijn hebt gesneden. Wanneer de pan lekker heet is, kun je de gesneden ui, rode paprika en peper in de pan doen. Wanneer deze groenten een mooie kleur krijgen, is het tijd om de eerste kruiden toe te gaan voegen. In dit gerecht kun je bijvoorbeeld peper en zout naar smaak gebruiken, maar ook chilipoeder, komijn en dille zijn echte aanraders die dit gerecht die heerlijke smaak geven. Wanneer de groenten zachter worden kun je de kidneybonen en uitgelekte tomatenblokjes erbij doen. Laat het geheel even lekker sudderen op een lager vuur.

Blijf het geheel goed doorroeren, en schep vervolgens het vegetarische gehakt van Diversch door het mengsel. Nogmaals: doe dit met geduld. Laat het geheel rustig sudderen, waardoor de producten zich langzaam aan elkaar gaan aanpassen. Dit komt de smaak enorm ten goede. Het geheel mag langzaam sudderen, en wanneer je merkt dat het iets te droog wordt kun je altijd een klein beetje water toevoegen. Het vocht verdampt uiteraard weer.

De chef proeft altijd zijn maaltijd voordat het op tafel komt. Neem dus even een klein hapje, en beoordeel de smaak. Vervolgens kun je kruiden toevoegen wanneer daar de wens is. Zoals aangegeven kun je hiervoor peper, zout en knoflook gebruiken, maar chilipoeder is hiervoor ook uitermate geschikt. Blijf proeven en proberen, en na zo’n 20 minuten zul je zien dat er een fantastische chili in je pan zit.

Bijgerechten Chili sin Carne:

De Chili sin Carne op zichzelf is een heerlijk gerecht, maar wordt in veel gevallen gegeten met bijgerechten. Denk hierbij aan witte rijst en/of een frisse salade. Wanneer je zo’n 100 gram rijst per persoon rekent, is het mooie aanvulling op de chili. Ook een salade werkt goed als bijgerecht, omdat de frisheid van de salade de kruidige smaken van de Chili sin Carne compenseert.

Eet smakelijk!

 

Media

Vegetarische Chili sin Carne - Diversch