Vegetarische Chili - Diversch

Vegetarische Chili

Aantal personen 4

Vegetarische Chili

BEREIDING:

Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in kleine blokjes. Haal de worstjes uit de verpakking en snijd ze in plakjes. Verhit de olijfolie in een grote hapjespan of wok en bak de worst 4 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan de specerijen toe en bak deze ook 2 minuten mee. Daarna voeg je de tomatenpasta toe en bak je deze al roerend nog eens 2 minuten mee.

Doe alle bonen in een vergiet, spoel deze goed af en laat ze uitlekken. Voeg ze toe aan de pan en schep alles goed om.Voeg de tomatenblokjes toe, vul het blikje van de tomatenblokjes voor 1/3e met water en voeg dit ook toe. Schep alles goed om, doe een deksel op de pan en laat op laag vuur ongeveer 15 minuten pruttelen.

Voeg peper en zout naar smaak toe, serveer er rijst of aardappelpuree bij en een klein beetje crème fraiche voor  de frisheid.

Eet smakelijk!!!

Tip: Maak de volgende dag van de overgebleven chili Burritos met sla, verse groenten en guacamole!

Media