Veggy, the new fatty - Diversch

Veggy, the new fatty

Aantal personen 4

Veggy, the new fatty

Voorbereiding

Meng het gehakt goed met de eieren, melk, paneermeel, fijngesneden sjalot, oregano, knoflookpoeder en uienpoeder. Snijd de courgette in dunne plakken. Gril ze kort aan beide kanten, dit kan direct op de bbq of in een grillpan op het fornuis. Snijd de lente ui in dunne ringen, de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en de mozzarella in dunne plakken. Leg 2 lagen huishoudfolie op het aanrecht en vlecht een mat van de gegrilde courgette.

Maak deze ongeveer 30×25 cm. Maal zeezout en peper over de courgette mat. Verdeel het gehakt voor de helft over de lengte van de mat en druk het goed aan. Strooi de zongedroogde tomaat en de lente ui over het gehakt. Vervolgens bedekken met de mozzarella plakjes. Wees vrij om een pittige of schimmelkaas te gebruiken. Rol voorzichtig de rol op met het plastic. Druk het wat aan, indien een beetje slap geheel is en duw met de uiteinden de kopse kanten wat aan. Ga voorzichtig met de Veggy om, na de garing wordt de Veggy steviger.

De BBQ

Bereid de BBQ op indirect garen met een temperatuur van 150°C en gaar de Veggy tot 70°C kerntemperatuur. Gebruik een teflon rooster/mat, zodat de Veggy niet door het rooster heen kan vallen. Bij 45°C kerntemperatuur smeer je de rol goed in met de warme mopsaus.

Wanneer de kerntemperatuur bereikt is kun je de Veggy direct serveren. Pak deze voorzichtig van het rooster, en snijd deze in plakken.

Op dat moment is de Veggy klaar om op tafel te zetten. Smakelijk eten!

Media